گل مریم گیاهی است چندساله با گلی سفیدرنگ و خوشبو که عصارهٔ آن در عطرسازی استفاده میشود. در زبان انگلیسی آن را tuberose گفته می شود.
گل مریم در هندوستان دارای اهمیت ویژهای است و در مراسم عروسی، عزا و آیینهای مذهبی استفاده میشود.در ایران نیز این گل به صورت تجارتی تولید می شود . گل مریمی که در ایران تولید می شود به دلیل معطر بودن آن در دنیا منحصر بفرداست و به دلیل همین مزیت در دنیا جایگاه ویژه ای دارد و هر ساله مقدار زیادی از این نوع گل به سراسر جهان و بخصوص به اروپا صادر می شود.
گل مریم گیاهی شب گلده، بومی مکزیک و گونه شناخته شده دیگری از سرده گل مریم است. این گیاه در خوشههای دراز تا ارتفاع 45 سانتیمتر رشد میکند و تولید خوشههای معطر و مومی از گلهای سفید میکند که از بخشهای پایین به سمت بالا رشد میکنند.
گل مریم در جهان در دو نوع پرورش می یابد:
نوع پایه بلند یا شکوفه ای آن دارای گلهای ریز و شکوفه مانند است و طول شاخه های آن گاهی تا یک متر و هشتاد سانتی متر میرسد.
نوع پایه کوتاه آن دارای گلهای درشت و گوشتی است و طول شاخه آن از پایه بلند کوتاه تر و ضخامت شاخه آن بیشتر است.
منبع:seyedrezabazyar.com